Nu så kommer receptet på pepparkakskladdkakan som utlovat, passar kanske bra till julaftonsfikat:
Hantverksgårdens pepparkaks-och-chokladkladdkaka
4 ägg
2 dl socker
200 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
200 g marabou mjölkchoklad
1 msk pepparkakskrydda
2,5 dl mellangrädde
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk florsocker
1 msk ljus sirap
Vispa ägg och socker länge till hårt skum. Smält drygt hälften av chokladen tillsammans med smöret och häll i 1 msk pepparkakskrydda (Vi använder såklart Hantverksgårdens egen blandning som finns i butiken men annan går också bra, gärna med extra mycket kardemumma) låt svalna. Vänd i siktat vetemjöl blandat med saltet i äggsmeten och sedan smörblandningen. Häll i smörad och bröad form och grädda mitt i ugnen på 175 grader i 20 minuter.
Vispa mellangrädden blandad med florsockret hårt, hacka resten av chokladen och rör ner sirap, chokladen och 2 tsk pepparkakskrydda i grädden. Bred på kakan när den svalnat.
Hoppas det smakar!
Kram
Eva
2 kommentarer:
Tack för det! Jag har provat den här och den var toppengod:)
God JUl. Marie
God Jul tillbaks till dig Marie!
Skicka en kommentar