torsdag 31 januari 2013

Måla, planera, lampor, fönster och dass!

 Nu ska det målas lite här och var i butiken, disken behöver ny färg- den ska antagligen bli rutig och golvet på nedervåningen behöver bättras på lite,skåpet jag skrivit om tidigare ska målas plus lite annat smått och gott.
 Vet fortfarande inte vad vi ska göra med golvet på ovanvåningen som är helt obehandlat.Jag vill  ha golvet grått men ändå ha kvar trästrukturen i golvet och inte täckmåla det men förra året  när jag pratade med färgaffärer så blev jag ännu mer rådvill. Ska man betsa golvet så måste man lacka det tre gånger och lack vill jag inte ha på, också med tanke på slitaget när alla går med skor. Oljat golv kanske kan vara ett alternativ? Sätter upp på dolistan att kolla upp det! I annat fall får det antagligen vara obehandlat ett år till...

 Ska byta ut lamporna över disken, nu hänger samma skomakarlampor som hängt där sen start för snart 7 år sedan och jag är måttligt trött på dem. Har en idè om lampor av gamla kaffekoppar, upponervända, får se om det går att få till...


Ser ni golvet- helt obehandlat grangolv som jag brukar såpskura bara. Det funkar bra men har en hel del fläckar som inte går bort sen det var oisolerat och öppet ut till logdelen.  Har även börjat planera för de så kallade tittskåpen vi byggde i höstas- Dit måste vi få in någon bra belysning.
 Min Far och jag spånade i höstas på fönster in till logdelen- Vi har en hög med vackra och lite ovanliga gamla drivfönster som står i en av bodarna och dem kanske vi skulle kunna använda. Vi mätte lite i höstas och de skulle passa men behöver isåfall en rejäl upprustning.

 Sen har vi ju vårat gamla dass. En liten men viktig plats. Ska renoveras och hoppas få dit en ny mulltoa  också.

Sådärja mer än så hinner vi inte renovera i år innan öppning tror jag!

Kramkram
Eva


1 kommentar:

Satu Pysselblogg ! sa...

Spännande planer ...
Kram Satu