Hantverksgårdens hallon och vitchoklad-kladdkaka
4 ägg
2 dl socker
1,75 dl mjöl
1 krm salt
200 gr smält osaltat smör
150 gr marabou vit choklad
0,5 dl hallonsylt ( Jag använder Brunnebys hallonsylt)
Garnering
2,5 dl mellangrädde
2 msk florsocker
50 gr marabou vit choklad
ca 1 dl färska hallon
Vispa ägg och socker länge till vitt skum.
Smält smör blandat med vit choklad, låt svalna lite och blanda i hallonsylt.
Blanda i mjöl och salt i äggblandningen
Tillsätt smörblandningen.
Häll i smord form och grädda i 175 grader i 19 minuter.
Gör garneringen:
Vispa grädden hård tillsammans med florsockret.
Hacka den vita chokladen och ha i grädden.
Mixa hallonen till smet och häll i.
Låt kakan svalna före du tar på garneringen.
Lägg färska hallon ovanpå!
Kakan görs med fördel kvällen innan så får den stå och safta till sig i kylskåpet under natten.(Detta gäller alla kladdiga kakor som bara blir godare av att få vila en natt innan servering)
Nu ska jag ta tag i påskmiddagen och gömma barnens påskägg någonstans ute trädgården, de får alltid leta efter dem efter påskaftonsmaten!
Ha en trevlig påskafton!
GLAD PÅSK!
Eva
Eva
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar