Jag har lovat lägga ut receptet på vår citronkladdkaka så här är det:
Hantverksgårdens Citronkladdkaka
2 st ekologiska ägg
2,5 dl socker
2 msk ljus sirap
2 tsk vaniljsocker
50 g marabou vit choklad
1,5 dl mjöl
75 g smält smör
1 citron
Topping
2,5 dl mellangrädde
50 g marabou vit choklad
1 citron
0,5 dl florsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra en form med löstagbar kant och bröa med mannagryn.
Blanda ägg och socker lugnt med sked.
Smält smöret blandat med den vita chokladen.
Riv citronen och pressa den. Ha i det rivna skalet och saften i smeten.
Blanda i de torra ingredienserna, sirapen och smörblandningen.
Ner i formen och grädda långt ner i ugnen i 18 minuter.
Gör toppingen.
Vispa grädden blandad med florsockret länge så den blir ordentligt hård.
Riv skalet och pressa citronen.
Hacka chokladen fint.
Blanda i citron och choklad i grädden. Ställ kallt.
Låt kakan svalna och bred på toppingen.
-------------------------------------------------------
En riktigt glad påsk önskar jag er!
KRAM
EVA
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar