Jag har ett recept på tekakor som är enkla att baka och som är enkelt att ändra på.
Orginalreceptet ser ut så här:
EVAS TEKAKOR
50 g jäst
5 dl mjölk
50 g smör
1 tsk salt
15 dl vetemjöl special
Vill man ha veganska tekakor är det bara att byta ut mjölken mot havremjölk eller mandelmjölk (finns i mataffären) och smöret mot mjölkfritt margarin.
Det är gott att strö flingsalt ovanpå innan gräddningen för att få lite sälta.
Prova att byta ut en del av mjölet till grovt rågmjöl eller havregryn för ett nyttigare alternativ.
Riven västerbottenost är gott i. Eller hackad soltorkad tomat och hackade oliver till fredagsmyset.
En knivsudd vaniljsocker i degen ger en god lite fylligare smak. Kolla vad du har i skafferiet! :)
Jag vill påpeka att de är goda i originalreceptet också så prova gärna det först.
Ha en skön dag!
KRAM
EVA
1 kommentar:
Det finns nästan inget som är så gott som nygräddade tekakor.
Mums!
Kram Helén
Skicka en kommentar