tisdag 22 januari 2013

Pudding!

Har ni liksom vi kvar massor risgryn från i julas så är ett tips att göra risgrynspudding. Det är en gammal beprövad rätt som jag tycker förtjänar en ny dagning. Det är ett värdigt alternativ till ostkaka och lätt att göra själv. Man kan med fördel använda risgrynsgröt som blivit över från dagen innan.


 Det finns en hel del olika varianter på  recept. Så här gör jag:

Ingredienser för 4 st.
Risgrynsgröt 4 portioner
3 msk socker
2-3 ägg( jag använder 3 st. men våra höns lägger ganska små ägg)
1 dl hackad mandel
Smaksättningen brukar jag variera:
1 dl russin om du gillar det
Rivet skal från 1/2 citron eller malen kardemumma
Är gröten väldigt lös kan man tillsätta 1/2 dl mjöl

Blanda gröt med allt utom äggen som du tar i sist en i taget. Häll allt i smord form.
Grädda i 225 grader i 20 minuter eller tills puddingen fått lite fin färg.
Servera ljummen med sylt och vispad grädde.

Hoppas det smakar!

Eva

2 kommentarer:

Sara sa...

Saffranspannkaka är inte så dumt det heller om man har risgrynsgröt över. :) Serveras med salmbärssylt eller björnbärssylt och vispad grädde. :)

Eva Ahlström sa...

Bra där Sara! Allt med saffran är väldigt gott! :)